What's Happening


Archive for július, 2008

A japán szigetvilág főbb földrajzi adatai

júl 29th, 2008 by Japán | 0

A japán szigetvilág Magyarországtól légvonalban több mint 9000 km-re található. A szigetvilág az eurázsiai kontinens keleti partja előtt, északkelet-délnyugati irányban, 3800 km hosszú ívben húzódik a 24-46. szélességi és a 123-149. hosszúsági fokok között. Északon az Ohotszki-tenger, nyugaton a Japán-tenger, keleten a Csendes-óceán mossa partjait.
A sok szigetből álló ország partszakaszainak hosszúsága meghaladja 26 000 [...]

Read full post...

Japán éghajlata és időjárása

júl 19th, 2008 by Japán | 0

Japán a mérsékelt égövben fekszik, de megtalálhatjuk területén a szubtrópusi hőséget és az északi vidékekre jellemző telet, a forró nyarat és a nagy havazást. Az éghajlat általában enyhe, Kalifornia és Franciaország déli részének klímájával rokon. A négy évszak határozottan elkülönül.
A tavasz a híres cseresznyevirágzásnak és a turisták megjelenésének az ideje. A nap ragyogásában fénylő, havas [...]

Read full post...

Japán, a felkelő nap országa

júl 12th, 2008 by Japán | 0

A weboldal az ősi hagyományok és a modern technika vegyes képét mutató Japánt kísérli meg részletesen bemutatni turisztikai, gazdasági, kulturális, történelmi, művészeti és földrajzi szemszögből. Óriási Buddha szobrok, pagodás templomok, bensőséges hangulatú, ősi sintó szentélyek, keleti tündérmesék tornyaira emlékeztető várkastélyok, különös ívű hidak, különleges díszítésű kapuk, aranyozott csarnokok és gyönyörű japán kertek jellemzik a szigetország [...]

Read full post...