What's Happening


Japán, a felkelő nap országa

júl 12th, 2008 by Japán | 0

A weboldal az ősi hagyományok és a modern technika vegyes képét mutató Japánt kísérli meg részletesen bemutatni turisztikai, gazdasági, kulturális, történelmi, művészeti és földrajzi szemszögből. Óriási Buddha szobrok, pagodás templomok, bensőséges hangulatú, ősi sintó szentélyek, keleti tündérmesék tornyaira emlékeztető várkastélyok, különös ívű hidak, különleges díszítésű kapuk, aranyozott csarnokok és gyönyörű japán kertek jellemzik a szigetország ősi világát. Hatalmas nemzeti parkok, vad hegyormok, lenyűgöző vízesések, tengerszemek, szurdokok, barlangok, gyógyfürdők, különös tengeröblök, szigetek és mesterségek gyöngykagylótelepek teszik vonzóvá a japán tájat a turisták számára.

Japán a világ 2. legnagyobb gazdaságaként különös hatással bír a világgazdasági folyamatokra. A japán vállalatok a fejlesztések tekintetében a világélvonalba tartoznak és különösen a robottechnika területén erős a szigetország (Japán rendelkezik a világ 720 000 dolgozó robotjából 410 000-rel). Az autóiparban a Toyota rövidesen megszerzi vagy már meg is szerezte a világ legnagyobb autógyártó címet az amerikai vetélytársaktól. A gazdasági eredmények különösen figyelemre méltóak, mivel Japán alig rendelkezik nyersanyagokkal.

Japán az egészségügyben példaértékű a világ többi országa számára. Japánnak születni jó, mert a hosszú és gazdag élet szinte garantált. A világon itt a legmagasabb várható élettartam, ami a nőknél 82 év, míg a férfiaknál 76 év.

Természetesen azért problémákkal is küzd a szigetország. Az egyik legnagyobb gond éppen a népesség elöregedése és az alacsony születési ráta, ami hosszú távon kedvezőtlenül befolyásolja a szigetország kilátásait. Gyakoriak a térségben a földrengések, amelyek megkeserítik a helyi lakosok életét.

Az oldal ezt az érdekes és az átlagos magyar számára különös világot próbálja meg tematikusan feldolgozni és bemutatni. Szerencsésnek mondhatja az magát, aki már járt Japánban, mert egy szervezett utazás is drága ahhoz, hogy sokan láthassák a felkelő Nap országát.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.