What's Happening


Óriáspanda született a kobei állatkertben

szept 1st, 2008 by Japán | 0

2008. augusztus 26-án a kobei állatkertben adott életet bocsának Tan Tan nőstény óriáspanda. A kobei állatkert honlapján arról számolt be, hogy az újszülött óriáspanda néhány naposan elpusztult egyelőre ismeretlen okokból. 20 év után ez volt az első óriáspanda, amely mesterséges megtermékenyítést követően világra Japánban.

A szigetországban ez volt a negyedik óriáspanda, amely azóta született, hogy a japánok 1988-ban megkezdték a faj mesterséges megtermékenyítéssel történő szaporítását. Az óriáspanda (Ailuropoda melanoleuca) a Föld egyik leginkább kipusztulással fenyegetett állatfaja.

Élőhelye valaha Kínán kívül Délkelet-Ázsiára is kiterjedt, ám ma csupán mintegy 3000 panda élhet természetes rezervátumokban, a tengerszint feletti 2700-3700 méteres magasságban, bambuszerdőkkel borított hegyek között Szecsuanban, valamint a szomszédos Kanszu (Gansu) és Sanhszi (Shanxi) tartományban. A faj megmentésére nemzetközi tenyésztőprogram indult, amelyben mesterséges megtermékenyítéssel szaporítják e ritka állatokat.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.